ΜΕΝΟΥ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Συχνές Ερωτήσεις

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να φοράτε τους φακούς επαφής όταν κολυμπάτε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πάθετε κάποια σοβαρή μόλυνση στα μάτια, εξαιτίας των μικροοργανισμών που ζουν σε θάλασσες και πισίνες. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορεί εύκολα να χάσετε τους φακούς σας μέσα στο νερό.
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τα μάτια σας. Το νερό της βρύσης δεν ενδείκνυται, γιατί μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις στα μάτια, εξαιτίας των υδρόβιων μικροοργανισμών που έχει. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μόνο τα αποστειρωμένα αλατούχα διαλύματα.
Ναι, ακόμα και τις μέρες που δεν έχει ήλιο και υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό είναι καλό να φοράτε γυαλιά ηλίου, γιατί σας προστατεύουν από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία, που παραμονεύει πίσω από τα σύννεφα. Τα σύννεφα απορροφούν μέρος της ακτινοβολίας, όχι όλη.
Οι πολωτικοί φακοί είναι ειδικά επεξεργασμένοι φακοί-σε μορφή σαντουίτς- οι οποίοι στο εσωτερικό τους περιέχουν φίλτρα σε οριζόντια θέση. Μπορούν δηλαδή και εξαλείφουν αντανακλάσεις, κυρίως αυτές που προκαλούνται από τον ήλιο, μετά από τη βροχή ή το χιόνι. Η συγκεκριμένη κατηγορία φακών για γυαλιά ηλίου προτείνεται σε όσους οδηγούν πολλές ώρες. Απαραίτητη θεωρείται και η χρήση τους στα παιδιά. (Δείτε το σχετικό βίντεο στο αρθρό γυαλιά και οδήγηση).
Τα γυαλιά που έχουν έτοιμους φακούς και δεν πωλούνται σε καταστήματων οπτικών είναι χαμηλής ποιότητας, δεν έχουν περάσει από ποιοτικό και τεχνικό έλεγχο. Κάνουν κακό στα μάτια σας και μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα στην όραση σας. Μην παίζετε με την υγεία των ματιών σας. Τα γυαλιά δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγοράζετε στην τύχη, ή στο ...περίπου.
Τα πολυεστιακά γυαλιά είναι ό,τι πιο εξειδικευμένο υπάρχει για όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την μακρινή και την κοντινή όραση, με έναν μόνο φακό. Τέλος δηλαδή το βάσανο να αλλάζει κανείς γυαλιά για κοντά, για μακριά και πάλι για κοντά, να τα χάνει και να τα ψάχνει. Εδώ μιλάμε για τεχνολογικό επίτευγμα που έχει αλλάξει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Με πολυεστιακούς φακούς βλέπετε μακριά, ενδιάμεσα και κοντά με ευκρίνεια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο χρόνος προσαρμογής είναι περίπου ένας μήνας.